Lemming Film


Fleur.jpg

LEMMING FILM BENOEMT FLEUR WINTERS ALS CO-CEO NAAST OPRICHTER EN HUIDIGE CEO LEONTINE PETIT

Lemming Film benoemt producent Fleur Winters als co-CEO naast oprichter en huidige CEO Leontine Petit. De benoeming sluit aan bij de strategie van Lemming Film om nationaal en internationaal haar positie als onafhankelijke productiebedrijf op het gebied van zowel film als dramaseries te vergroten. Leontine Petit zal zich hierbij voornamelijk richten op speelfilms en Fleur Winters op dramaseries.


Fleur Winters is in 2015 begonnen bij Lemming Film als producent om de series-tak verder uit te breiden. Winters heeft al meer dan 15 jaar ervaring binnen de media waar ze o.a. werkte bij The Coproduction Office en Endemol International. Na het produceren van de serie Fenix (KPN, 2018) is Lemming Film momenteel de hoofdproducent van de grootste Nederlandse serie ooit gemaakt; de vampieren serie Heirs of the Night (regie: Diederik van Rooijen). Daarnaast zijn er meerdere nationale en internationale series in ontwikkeling.


Leontine Petit: "Ik ben zeer verheugd dat Fleur Winters de co-CEO van Lemming Film wordt. Haar jarenlange ervaring in de tv industrie en haar uitgebreide internationale netwerk zijn van grote waarde voor de verdere groei van de serie-tak van Lemming Film. Met Fleur zal de synergie tussen de speelfilms en dramaseries die we bij Lemming Film maken nog meer worden versterkt."


Fleur Winters: "Lemming Film is een prachtig onafhankelijk productie bedrijf met een lange track record in kwalitatieve producties en een zeer ervaren en gedreven team, onder de bevlogen leiding van Leontine Petit. De internationale markt voor dramaseries is volop in beweging en ik kijk er naar uit om op Europees niveau Lemming Film nog steviger te verankeren en belangwekkende, kwalitatieve, vernieuwende en eigenzinnige drama series te produceren met gedreven makers. “