Lemming Film


 • Familiefilm Toen mijn vader een struik werd zet zich in voor kinderen op de vlucht

  VluchtelingenWerk Nederland en War Child verbinden zich als partners aan de film.

   

  De familiefilm Toen mijn vader een struik werd van regisseur Nicole van Kilsdonk (Ventoux, Hoe overleef ik mezelf?), naar het gelijknamige boek van Joke van Leeuwen, met onder anderen Noortje Herlaar en Teun Kuilboer vertelt het verhaal van het tienjarige meisje Toda dat moet vluchten voor oorlog. Samen met VluchtelingenWerk Nederland en War Child zet de film zich in voor kinderen op de vlucht, en iedereen kan daaraan meedoen. War Child roept kinderen op om via het speciale Struik-actiepakket zelf koekjes en cupcakes te bakken en verkopen om geld in te zamelen voor leeftijdsgenootjes op de vlucht. VluchtelingenWerk Nederland vraagt kinderen om kaarten te versturen naar een vluchteling. Daarnaast is een uitgebreid lespakket voor scholen bij deze film ontwikkeld in samenwerking met beide organisaties.

 • Toen mijn vader een struik werd vanaf 22 maart in de bioscoop

  Noortje Herlaar, Teun Kuilboer en Celeste Holsheimer in actuele familiefilm.

  Als tienjarig meisje in je eentje op de vlucht slaan voor oorlog. Het lijkt ondenkbaar, maar is actueler dan ooit tevoren. De familiefilm Toen mijn vader een struik werd vertelt op een speelse en toegankelijke manier over het hedendaagse en relevante thema ‘vluchten voor oorlog’; door de ogen van het tienjarige meisje Toda. Vol absurdisme, bizarre humor en ernst. Hoofdrollen in de film van regisseur Nicole van Kilsdonk (Ventoux, Patatje Oorlog, Hoe overleef ik mezelf?), naar het gelijknamige boek van Joke van Leeuwen, zijn voor Celeste Holsheimer en Matsen Montsma (Jack bestelt een broertje). Daarnaast kruipen Noortje Herlaar (Moeder, ik wil bij de revue, Knielen op een Bed Violen) en Teun Kuilboer (De Heineken Ontvoering, Mannenharten) in de huid van de ouders van Toda. Toen mijn vader een struik werd gaat op zaterdag 18 maart in première in EYE en is vanaf woensdag 22 maart te zien in de bioscoop.


 • Zenith met Hadewych Minis en Guido Pollemans

  Wat als je ouders robots blijken te zijn?

  Zenith is de nieuwe serie over een ogenschijnlijk normaal gezin. De ouders zoeken met hun drukke banen hun toevlucht in de moderne technologie en laten zich thuis vervangen door robots. Zenith sluit aan bij populaire series zoals Real Humans, Stranger Things en Westworld.

  De uitzending is vanaf 12 maart elke zondag om 09.00 uur bij de VPRO op NPO Zapp.

  De cast bestaat uit: Hadewych Minis, Guido Pollemans, Philip van Loosbroek en Eefje Paddenburg.
  De regie is gedaan door Maurice Trouwborst en Tomas Kaan.
  Het script is geschrteven door Philip Delmaar en Lotte Tabbers.
  De lengte van de 7 afleveringen is 25 minuten.