Lemming Film


 • Toen mijn vader een struik werd vanaf 22 maart in de bioscoop

  Noortje Herlaar, Teun Kuilboer en Celeste Holsheimer in actuele familiefilm

  Als tienjarig meisje in je eentje op de vlucht slaan voor oorlog. Het lijkt ondenkbaar, maar is actueler dan ooit tevoren. De familiefilm Toen mijn vader een struik werd vertelt op een speelse en toegankelijke manier over het hedendaagse en relevante thema ‘vluchten voor oorlog’; door de ogen van het tienjarige meisje Toda. Vol absurdisme, bizarre humor en ernst. Hoofdrollen in de film van regisseur Nicole van Kilsdonk (Ventoux, Patatje Oorlog, Hoe overleef ik mezelf?), naar het gelijknamige boek van Joke van Leeuwen, zijn voor Celeste Holsheimer en Matsen Montsma (Jack bestelt een broertje). Daarnaast kruipen Noortje Herlaar (Moeder, ik wil bij de revue, Knielen op een Bed Violen) en Teun Kuilboer (De Heineken Ontvoering, Mannenharten) in de huid van de ouders van Toda. Toen mijn vader een struik werd gaat op zaterdag 18 maart in première in EYE en is vanaf woensdag 22 maart te zien in de bioscoop.

  Over Toen mijn vader een struik werd
  De tienjarige Toda (Celeste Holsheimer) woont in een bakkerij met haar vader (Teun Kuilboer), de beste taartenbakker van het land. Toda weet alles wat er te weten valt over taartjes en gebak en is gek op de trompetmuziek van haar vader. Maar op een dag verandert alles; Toda’s vader wordt onverwacht weggeroepen om het land te verdedigen. Toda begint aan een avontuurlijke en spannende reis naar het buurland, waar haar moeder (Noortje Herlaar) leeft en waar het veilig is. Onderweg ontmoet ze de meest vreemde volwassenen, komt ze in absurde situaties terecht en maakt ze een nieuwe vriend. Toda is een meisje dat niet snel opgeeft, maar zal ze haar moeder ook vinden?

  Nicole van Kilsdonk: “Toen mijn vader een struik werd’ is een film die – juist nu - gemaakt moest worden. Ik wil met de film het actuele en relevante thema ‘vluchten voor oorlog’ op een toegankelijke manier laten zien - en ook de absurditeit daarvan: door de ogen van een tienjarig meisje.”
  Toen mijn vader een struik werd is een film van regisseur Nicole van Kilsdonk. Het scenario werd geschreven door Maureen Versprille in samenwerking met Nicole van Kilsdonk. De film naar het gelijknamige boek van Joke van Leeuwen (uitgeverij Querido) is geproduceerd door Lemming Film, die de film ook zelf distribueert.

  De film beleefde zijn wereldpremière op het Toronto International Film Festival 2016 en ontving in november 2016 de ECFA at KINOdiseea Award voor Beste Europese Film.

 • Zenith met Hadewych Minis en Guido Pollemans

  Wat als je ouders robots blijken te zijn?

  Zenith is de nieuwe serie over een ogenschijnlijk normaal gezin. De ouders zoeken met hun drukke banen hun toevlucht in de moderne technologie en laten zich thuis vervangen door robots. Zenith sluit aan bij populaire series zoals Real Humans, Stranger Things en Westworld.

  De uitzending is vanaf 12 maart elke zondag om 09.00 uur bij de VPRO op NPO Zapp.

  De cast bestaat uit: Hadewych Minis, Guido Pollemans, Philip van Loosbroek en Eefje Paddenburg.
  De regie is gedaan door Maurice Trouwborst en Tomas Kaan.
  Het script is geschrteven door Philip Delmaar en Lotte Tabbers.
  De lengte van de 7 afleveringen is 25 minuten.

 • FENIX filming has commenced with final cast additions confirmed: Jack Wouterse, Jan Bijvoet and Hans Dagelet join the cast of FENIX.

  Today filming of new television drama-series FENIX in Brabant. The series will be exclusively available this autumn on KPN Presenteert’s Channel 18 and on demand. FENIX explores the blurring line between organised crime and other sectors of society in Brabant, a southern province of the Netherlands. Teun Luijkx and Rifka Lodeizen lead the cast as Rens and Jara, returning to Brabant to confront the demons of their past. FENIX is directed by Shariff Korver and produced by Lemming Film.

  Casting of FENIX has been completed. In the series the story revolves around two families, colliding from opposing sectors of society. The Haag Family, played by Hans Dagelet (public prosecutor, Jara’s father), Rifka Lodeizen (daughter), Nanette Edens (Jara’s stepmother) and the Segers family, played by Bart Slegers (head of a crime family, Rens’ father), Teun Luijkx (son) and Marie-Louise Stheins (Ren’s mother). Belgian actor Jan Bijvoet plays the role of Sev, a chemical supplier to XTC manufacturers. And Jack Wouterse takes on the role of the Segers family’s nemesis. Other characters are played by Chris Nietvelt, Tibo van de Borre and Rene van Asten.